Валери Димитров и Иванка Попова с бронзови медали от Световното първенство в Полша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:15 / 26.09.2022
2820
В Полша завърши 7-ото Световно първенство по карате Шинкиокушин за мъже и жени, което бе по категории.

Представители на България и носители на бронзови медали станаха шихан Валери Димитров в кат. 85кг и сенпай Иванка Попова в кат.+60кг.

В първия ден на първенството Валери премина срещите до 1/4 финали, като много атрактивно отстрани Takumi Kakazu от Япония с джодан хидза. Във втория ден имаше изключително трудни битки с млади и надъхани каратеки с които игра с продължения.

Добре разучили и следящи играта на Валери от години, всички имаха специфична подготовка и подход към него. Валери преодоля Владимир Артюшин от Казахстан, но в последствие се препъна срещу литовеца Юрас Соколовас, който стана и новият световен шампион в категорията.

Иванка Попова направи успешен старт, като победи японката Аими Сузуки в първа среща, а във втора преодоля представителката на домакините Агата Винарска. Във втория ден тя срещна трудности и не успя да победи литовката Бригита Густайтите, която също стана световна шампионка в кат. + 60кг.

Българската делегация от треньори, съдии, приятели и почитатели на Бойните изкуства подкрепяха през цялоно време нашите каратеки, които успяха за пореден път да се качат на почитната стълбичка и да прославят България!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).