КПБП: Привърженици на домакините първи хвърлят факла, имаше и залп с камъни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
19:47 / 05.09.2022
8551
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официална позиция за безредиците по трибуните по време на градското дерби срещу Локомотив. "Жълто-черните" фенове публикуваха и видео от началото на мача, което показва как към техния сектор е хвърлена запалена факла.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на КПБП:

В последните дни се нагледахме на декларации и се наслушахме на обвинения към феновете на Ботев Пловдив. Странно как никой не посмя да покаже истината. А тя е много простичка - в 4-та минута на мача (видно от клипа) привържениците на домакините запалват факла и непредизвикано я хвърлят към гостуващия сектор, който все още е полупразен, заради "перфектната организация", поради която бултрасите бяха допуснати на трибуните доста минути след първия съдийски сигнал.

Последва залп с камъни към феновете на Ботев, като толкова едри камъни очевидно са внесени умишлено на стадиона - кой и защо го е допуснал си отговорете сами. Всъщност от страна на домакините по време на целия мач бяха хвърляни факли, ракети и камъни, но странно защо никой не говори за тях. Силно се надяваме, че домакинските призиви за наказание на виновните са искрени и те ще санкционират въпросните си привърженици. Противното означава само едно - чиста проба лицемерие!!!

Същото лицемерие, каквото показва и пловдивската полиция в PR опитите си за търсене на виновници. Всеки разумен човек осъзнава, че само няколко метра разстояние между две враждуващи агитки е предпоставка за ексцесии. Защо отстъпихте пред домакинските претенции и не затворихте по-голяма част от сектора? Защо не арестувахте лицата, внесли откритата от вас на стадиона пиротехника? Или ви беше приоритет недопускането в гостуващия сектор на знамена за веене и бутилки с вода - все особено опасни предмети!?

Това са безспорните факти около събитията на дербито - внушенията, манипулациите и лъжите оставяме на едни други, които си подмениха дори историята, за да са "в крак с модата"!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (46)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).