Официално от ПИМК: До август 2023 г. Ботев ще има най-модерния стадион в България

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
17:32 / 31.08.2022
23552
Продължава ежедневно работата по стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, съвместно с фирмата, изпълнител на общетвената поръчка - ПИМК, и проджект мениджърите от "PM Project Management". ️Към днешна дата всички дейности свързани с груб строеж са приключени, обявиха строителите.

Ето какво още се казва в официалното съобщение на компанията, която довършва съоръжението:

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на сектори "А“, "Б“ и "В“ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде довършен и сектор "Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

През средата на август започна монтаж на огради, парапети и ръкохватки, както и подготовка на ВиК и Ел инсталациите около сградата за полагане на асфалтовата настилка.

Довършителните работи вътре в сградата са завършени на 60%.

Фасадата ще бъде готова през средата на октомври, след което започва постепенен монтаж на стоманена козирка - етап I, над трибуните. Очакваме да бъде завършена най-късно до края на месец декември 2022 година.

След проведена среща във Вторник, 30 Август 2022г. с кмета на град Плвдив, г-н Здравко Димитров - Зико, в която участвахме ПИМК съвместно с проектантите, представители от феновете на клуба и надзора, бяха уточнени важни детайли, след които очакваме финалните проекти да бъдат предадени на изпълнителя до началото на следващата седмица.

Компанията ни планира с осигурените 12 милиона от община Пловдив да изгради 100% от покривната метална конструкция на стадион "Христо Ботев“ до края на месец март 2023 година.

Важно

Стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация за Ефбет лига в края на декември - началото на януари, като се надяваме клубът да започне провеждането на приятелските си срещи още от януари в Колежа - нашия дом. През април, когато започне вторият полусезон, отборът гарантирано да играе срещите си на него.

Юли и август 2023 година, когато са европейските турнири, дано да участваме там, сме сигурни, че нашият любим отбор ще бъде в дома си и ще има най-модерният стадион в България. 

Желанието на всички, които са част от строителството на стадион "Христо Ботев“ е същото като на феновете на отбора – максимално бързо "Ботев“ Пловдив да заиграе домакинските си срещи в своя дом, а "ПИМК“ се грижи това да стане безопасно, качествено и в срок.


Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).