Пичоне скъса договора с Христолов чрез съда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:50 / 29.01.2010
4087
Старши треньорът на пловдивския Ботев от есенния полусезон Енрико Пичоне е вече на трудовата борса. Италианецът се раздели с "канарчетата" чрез гражданско трудово-правно дело в Окръжен съд-Пловдив. Наподобяващият мускетар специалист е пратил предизвестие на собственика Димитър Христолов за нарушения в точките по договора му с Ботев.

Крумовецът естествено не е обърнал внимание на претенциите му за заплати, с което делото бе спечелено от Пичоне с лекота. Съдът освен че прекрати договора на италианеца, нареди на ПФК Ботев 1912 АД да компенсира с трудовите му възнаграждения от септември до декември, когато подаде оставка.

Пичиони продължава да чака и развръзка от правораздавателните органи относно забраната му да напуска страната. Както е известно, Христолов го изработи със сметка за 60 000 лева от хотел "Империал". До няколко дни с Ботев по схемата на Пичоне ще се раздели помощникът му Роберто Бифи, който в края на миналата седмица се прибра на Ботуша. По този начин Христолов остава без треньор с лиценз "Про" на разположение, а без такъв няма как да участва с отбора в "А" група.

Източник: topsport.bg


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).