Пропадането продължава! Ботев се срина и срещу Черно море в "Коматево"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (37)
22:58 / 19.08.2022
12651
Пропадането на отбора на Ботев (Пд) продължава! Жълто-черните отново не успяха да зарадват своите фенове с първа победа през настоящия сезон в efbet  Лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ботевистите отстъпиха на Черно море с 3:4 в изключително атрактивен и драматичен двубой от 7-ия кръг, който се игра на базата в "Коматево".

Антоан Бароан (8, 41) и Рой Херман (67) се разписаха за домакините. Закария Беншаа (19), Матеус Клементе (64) и Матиас Курьор (88) бяха точни за "моряците", а Точукву Нади (90) си отбеляза нелеп автогол.

По този начин възпитаниците на треньора Желко Копич останаха с актив от 1 точка на предпоследното място във временното класиране. Тимът на Илиан Илиев пък вече е първи с 15 точки.

Двубоят започна страхотно за ботевистите и те откриха резултата още в 8-ата минута. Рой Херман проби отдясно и направи прострелно центриране към наказателното поле. Там Елвис Ману опита да овладее топката, но се получи идеален пас към Антоан Бароан и той без забавяне с шут с левия крак опъна мрежата - 1:0.

Десет минути по-късно варненци успяха да изравнят. Виктор Попов проби отдясно и подаде към оставения непокрит Закария Беншаа. Той с премерен техничен удар не остави шансове за Георги Аргилашки - 1:1.

В 41-ата минута Ботев отново излезе напред в резултата. След центриране от фаул Виктор Генев игра с глава и се получи пас към Антоан Бароан. Французинът бе останал сам срещу вратаря и със страхотно воле с левия крак вкара за 2:1.

В 64-ата минута Черно море отговори с втори гол. Евгени Сердюк шутира директно от фаул, а Георги Аргилашки изби. Топката обаче се върна при Матеус Клементе, който направи успешна добавка за 2:2.

Радостта на гостите обаче бе само 3 минути, тъй като "канарите" вкараха трето попадение в мача. След безобидно центриране в наказателното поле Мартин Дичев направи груба грешка, като игра с глава и подари топката на Рой Херман. Той отправи силен диагонален шут с десния крак за 3:2. Това бе първи гол за израелеца с екипа на Ботев.

Това обаче не беше всичко в мача и в рамките само на две минути Черно море нанесе своя удар. В 88-ата минута Стефан Велев центрира отдясно към Матиас Курьор, който не успя да нанесе хубав удар, но въпреки всичко топката влезе в мрежата за 3:3. При следващата атака на "моряците" Виктор Генев опита да изчисти с крак една топка, но тя срещна тялото на Точукву Нади и излъга Георги Аргилашки за 3:4.

Ботев (Пд)Георги Аргилашки, Рой Херман (78- Ван Хертъм), Виктор Генев, Дилан Мертенс (78- Точукву Нади), Мохамед Брахими, Емануел Току, Антоан Бароан, Самюел Супрайен (Джеймс Етоо), Реда Рабей, Елвис МануРоберто Пунчец.

Черно море: Иван Дюлгеров, Росен Стефанов, Петар Босанчич, Виктор Попов, Матеус Клементе, Мартин Дичев, Васил Панайотов, Атаир Биаи, Мади Кета, Закария Беншаа, Евгений Сердюк.



Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).