Световната шампионка Пламена Миткова: Беше много яко! Тепърва предстои по-трудното!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:08 / 08.08.2022
2298
Пловдивчанката Пламена Миткова, която прослави страната ни с шампионската титла в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Кали (Колумбия) се прибра днес у дома. 17-годишната състезателка на СКЛА Локомотив Пловдив, с треньор Ивайло Русенов, грабна златото с личен рекорд от 6.66 метра.

Пламена Миткова беше посрещната от своите съотборници в СКЛА Локомотив Пловдив, които опънаха транспарант на клуба на летището, както и от своите родители.

Ето какво заяви при кацането си на летище София ученичката от ПГАСГ "Арх. Камен Петков" - Пловдив:

Това е най-отличното състезание, беше много яко. Макар и да нямаше толкова много подкрепа за мен и аплодисменти, събирах енергията и адреналина от другите участнички, просто скачах без много да го мисля и то се случи. 

Помислих си, че 6.66 метра може да ми донесе медал, но бях готова да отговоря и с по-силен резултат, ако някой ми поведе. Много е хубаво чувството да си направиш личен резултат на голямо състезание. Тепърва се почва по-трудното, ще има битка за сантиметри.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).