С премерен удар Стоичков счупи дъска в таекуондо шоу на Античния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 04.08.2022
1840
Пловдив беше домакин на специално шоу, което беше представено от демонстративния отбор на международното таекуондо (World Taekwondo). Събитието снощи беше организирано от Община Пловдив, съвместно с Българската федерация по таекуондо, като на него присъства и мегазвездата на родния футбол Христо Стоичков.

На Античния театър в града присъстваха председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо, президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев, както и носителят на Златната топка за 1994 Стоичков, който за радост на публиката счупи една дъска като част от демонстрацията.

Отборът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели от Република Корея, като за първи път към демонстративния тим се присъединиха 10 български таекуондисти.  

Поводът за събитието са историческите две световни първенства по таекуондо, които се провеждат в София. За първи път двата шампионата се състоят на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август българската столица е домакин на Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големия световен форум в Таекуондо – Генералната асамблея - на 1 август. Над 3000 състезатели мерят сили в двете надпревари.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).