Гордост: Уникално признание за диамантените момичета в Япония

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:36 / 29.07.2022
1216
Уникално признание за диамантените момичета в Япония. За първи път в историята българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели олимпийска титла в Токио преди година. Невероятният български ансамбъл триумфира безапелационно във финала на олимпийския турнир по художествена гимнастика в японската столица. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова станаха олимпийски шампионки и се превърнаха в любимки на японската публика.

На хиляди километри от България, в далечна Япония, увековечиха диамантите на България с паметник, научи Sofia24.bg. Това се случи в Мураяма. Ето какво написа във Фейсбук председателят на БФХГ - Илиана Раева:

"Първите олимпийски шампионки на България по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, вече имат свои паметник в град Мураяма. Градът, който беше "топъл" домакин на всеки един лагер от подготвителния им процес през целия олимпийски цикъл, именно Мураяма беше и последна спирка преди Токио.

Паметникът, който изградиха само преди дни, ще бъде част от Мемориална сграда. Ликът, който са използвали е от най-щастливия момент на нашите ДиамантиТЕ - от почетната стълбичка от Игрите в Токио, където нашите момичета на 08.08 завоюваха най-чаканите златните отличия.

Изключително милия жест към нашите момичета, е поредно доказателство за почитта и уважението, на което националния ни отбор се радваше и продължава да се радва от всички в Мураяма!

Снимката на паметника на шампионките е на официалния фотограф на БФХГ Aнна Недкова.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).