Кирил Акалски: Феновете щяха да ми липсват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:36 / 13.01.2010
3475
След решението на Дани Кики да остане в Локомотив, вместо да бъде трансфериран в ЦСКА, примерът му бе последван и от вратаря Кирил Акалски. Късно вчера, футболистът номер едно за 2009 г. според феновете реши окончателно да помогне на "черно-белите" в борбата за оставане в групата, а днес откликна на молбата, да даде интервю, специално за феновете и сайта LPortala.net

- Киро, можем ли със сигурност да кажем, че оставаш в Локомотив?
- Да, със сигурност оставам. Това е моето желание.

- Как се стигна до трансфера ти в ЦСКА, който бе актуален в последните седмици, но не се осъществи?
- Съобщи ми г-жа Галя Топалова. После отидохме в София и горе-долу се разбрахме. ЦСКА си е ЦСКА, но искам да остана тук, защото обичам Локомотив и феновете му. Искам и да помогна в борбата за оставане в "А" група.

- Коя е причината вчера да вземеш окончателното си решение да останеш?
- Винаги съм знаел какви са феновете на Локомотив, но това което видях в неделя на първата тренировка ме накара да се замисля отново. Беше уникално преживяване и разбрах, че това ще ми липсва много. Идеше ми се още тогава да се съблека и да изляза да тренирам.

- За тези няколко седмици някой от приятелите или феновете укоряваха ли те затова, че поемаш към София?
- Не, винаги съм имал подкрепата на запалянковците, за което им благодаря от сърце. Никога няма да забравя подкрепата им в трудните моменти и тогава, когато съм бъркал. Мисля, че взех правилното решение, особено днес, когато виждам какво се случва в ЦСКА.

- Дани Кики също остана в Локомотив, ти го последва. Мислиш ли, че примера ви може да бъде последван и от капитана Димитър Илиев?
- Незнам какво ще реши, но мисля че ще е най-добре за него да остане на Лаута. Надявам се да размисли и да помогне на отбора. Все пак беше капитан. Мисля, че и неговото решение не е окончателно. Но той си знае най-добре.

- Оптимист ли си за борбата за оставане в елита?
- Трудно ще е, въпреки че за някои ще е лесно. Имаме доста малко точки. Но важното е, че за кратко време се направи една много добра организация. Доста сериозни хора се захванаха сериозно с делата на Лаута. Останалото е в нашите ръце, трябва да работим много сериозно и да дадем всичко от себе си, защото ни предстои една трудна пролет. Най-важното е, че феновете за пореден път са зад нас. И всички отново сме едно цяло, така че с много труд и малко късмет, вярвам че ще успеем.

- Притеснява ли те борбата за титулярно място, тъй като бе привлечен Иван Царвеняшки, спряга се и името на Стоян Колев?
- Винаги е добре да има конкуренция. Така се израства. Наличието на нови играчи на моя пост не ме притеснява. Стоян Колев е опитен вратар и от него мога само да се уча.

- Как се чувстваш след като заслужи приза за футболист на 2009 г.? Това промени ли те по някакъв начин?
- Този факт също е част от решението ми да остана на Лаута. Получих доверието на феновете в един доста противоречива година, през която показахме една добра пролет и доста слаба есен. Отговорността след тази награда е по-голяма.

- Как прекара коледно-новогодишните празници?
- Бях в Германия при сестра ми за Коледа, а на Нова година си бях в България.

- Какъв късмет ти се падна от новогодишнта баница?
- Парите. Падна ми се парата.



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).