Природозащитници спъват проекта за втори гребен канал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
10:23 / 13.01.2010
12126
Природозащитници спъват проекта за дублиращ гребен канал на базата в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Вече е изработен проект за втория канал, който ще се използва не само от гребците за спорт, а ще се превърне в нова атракционна зона за пловдивчани. Финансирането ще дойде от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а отчуждаването на имотите няма да бъде проблемно. Спънки създават единствено природозащитници, които са против изсичането на голямо количество дървета на мястото на новия канал.

В момента сегашният канал може да се ползва само за гребане. Дублиращият обаче ще бъде по-широк в началото и там вече може да ходят всички пловдивчани за различни атракции, като уиндсърф например, разказа зам. кметът по спорта Георги Титюков. Ще има повече изградени мостчета и ще се обособи зона за разходки за пловдивчани.

Пловдив спечели домакинството на Европейско по гребане през 2011 година, както и на Световно през 2012. За изграждането на съоръженията искаме 4 милиона лева, като целта е да се подготвим от по-рано, а не по стара българска традиция да правим всичко в последния момент, разказа Титюков. От общинския бюджет ще поискаме 40 000 за геодезично заснемане на района на комплекса, както и 20 000 за архитектурно. Възможно е преди състезанията от федерацията по гребане да поискат да се направят промени в хангарите, по трибуните и в останалите съоръжения, за това трябва да изпълним тези изисквания, каза още зам. кметът по спорта.

Изграждането на дублиращия гребен канал не е задължително изискване от федерацията за първенствата, можем да бъдем домакини и със сегашната база. Ако се направи обаче, той ще се ползва по време на стартовете за загряване, изчакване, пренареждане на лодките - така ще може много по-бързо да се правят стартове един след друг, почти веднага след като е финиширала предната група, което ще е много по атрактивно и за зрителите по трибуните и за телевизионните предавания, допълни Титюков.


Виж коментарите (42)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).