Д-р Бисер Бочев: Важно е Неделев сега да се върне към нормалния живот, за футбол ще говорим най-рано след 3-4 месеца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:22 / 25.06.2022
4930
Докторът на националния ни футболен отбор - д-р Бисер Бочев, коментира пред "Мач Телеграф" какво се случва с Тодор Неделев и сподели подробности относно състоянието му. 

Кога се очаква да видим Тодор Неделев на терена? Най-песимистичните и най-оптимистичните прогнози?

- Не мога да се нагърбя с подобни прогнози. Първо, става дума за много сериозна травма и операция. Също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах нa пресконференцията преди двубоя с Грузия - за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола. 

Как ще протече възстановяването на Неделев? 

- Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване. 

Къде е Неделев в момента? 

- В Пловдив, при семейството си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възстановяване. 

Каква е причината само Неделев да пострада, при положение, че до него са били Десподов, Недялков и Миланов?  

- Първо - трябва да сме благодарни, че няма други пострадали, защото катастрофата бе наистина свирепа. Ударът на втория в първия автобус бе точно на мястото, на което Тодор седеше. Но нека все пак оставим оценките на експертите - в момента тече разследване, което ще установи точните причини и обстоятелства за инцидента.

Ще получи ли Ботев (Пд) обезщетение от ФИФА за инцидента? 

- Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като е извън моята компетенция. Също така призовавам вас и колегите ви да осигурите нужното спокойствие на Тодор и семейството му. 

Имал ли сте подобен случай в кариерата си, в който се е налагало да спасявате човешки живот? 

- Не трябва да се парадира с подобни истории. В крайна сметка това е дългът на лекаря. Радвам се, че в случая успях да бъда в помощ и отново благодаря на проф. Ингороква, чиято намеса се оказа безценна за Тодор.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).