Пловдивски талант влезе в Топ 5 на европейското първенство по снукър

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:18 / 13.06.2022
1697
Пловдивчанинът Велиан Димитров се представи отлично и завърши на пето място в крайното класиране на Европейското първенство по снукър за младежи до 18 години. Родният талант записа някои забележителни резултати, като най-престижният от тях бе победата с 3:2 над украинския представител при професионалистите Юлиан Бойко.

Именно този успех позволи на Димитров да се класира за четвъртфиналите, където впоследствие преклони глава с 2:4 от Лиам Дейвис.

Уелсецът Дейвис, който също има мачове сред професионалистите, победи след това във финала Лион Кроули с 4:1 и спечели титлата на първенството. Шампионатът на Стария континент се проведе в албанския град Шенгжин.

Участието на пловдивчанина обаче продължава на Европейското първенство в по-горната възраст - до 21 години. Taм Велиан Димитров, който е ученик в ЕГ Пловдив, победи Роман Блакита с 3:0, въпросния Кроули с 3:1 и Лиам Дейвис с 3:2 в груповата фаза. Така постижението му изглежда още по-стойностно, защото записа успехи над шампиона и финалиста от по-долната възрастова група.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).