Много срамен мач за България! Малкото зрители в Разград поискаха оставка от Ясен Петров

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
23:47 / 05.06.2022
4485
България изигра един от най-срамните си мачове за последните години и логично бе разгромена от Грузия с 2:5 във втория си двубой от Група 4 на Дивизия “С" в турнира Лигата на нациите. Двубоят се игра на "Хювефарма Арена" в Разград пред обидно малката бройка от 1500 зрители. Те също не издържаха на резила и започнаха да скандират "оставка" в края на мача.

Зурико Давиташвили (4), Буду Зивзивадзе (52), Кварацхелия (58-дузпа) и Валери Казаишвили (70) се разписаха за гостите, а Андреа Христов (32) си отбеляза автогол. Атанас Илиев (50) и Илиян Стефанов (83) пък бяха точни за нашите.

Така тимът на Ясен Петров остана с актив от 1 точка на трето място в класирането. В другия мач от нашата група Северна Македония победи Гибралтар с 2:0 като гост. Комшиите са втори с 4 точки, а лидер е Грузия с 6 т.

Грузия откри резултата още в 4-ата минута. Това стана след пробив отляво и центриране в наказателното ни поле, където Зурико Давиташвили засече с глава за 0:1.

Седем минути по-късно Зивзивадзе беше изведен сам срещу Николай Михайлов и прати топката в мрежата, но голът бе отменен заради засада.

В 32-ата минута Грузия вече удвои преднината си. Кварацхелия изведе Азаров в наказателното поле и той отправи удар. Топката рикошира в крака на Андреа Христов и стана неспасяема за Николай Михайлов - 0:2.

Пет минути след почивката Кирил Десподов комбинира с Иван Торицов по десния франг. Бранителят на ЦСКА-София центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев засече с глава за 1:2.

Почти веднага след подновяването на играта обаче Грузия отново върна преднината си от 2 гола. След бърза триходова комбинация Буду Зивзивадзе бе изведен сам срещу нашия вратар и с лекота вкара за 1:3.

В 58-ата минута Иван Турицов спъна играч на гостите в наказателно поле и реферът логично отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Кварацхелия за 1:4.

Десетина минути по-късно отново получихме гол в нашата вратар. Този път Валери Казаишвили бе точен, като преди това негов съотборник направи смешна цялата ни защита.

В 83-ата минута след изпълнение на корнер Атанас Илиев засече с глава в гредата. Илиян Стефанов обаче направи добавка с крак и така фиксира окончателното 2:5.

В добавеното време резилът можеше да е още по-голям, но грузинците изпуснаха дузпа, отсъдена за игра с ръка на Виктор Попов.

България игра в състав:

Николай Михайлов, Иван Турицов (64- Виктор Попов), Андреа Христов, Антон Недялков, Едисон Йорданов (46- Петко Христов), Ивайло Чочев, Георги Миланов (46- Илиян Стефанов), Тодор Неделев (64- Филип Кръстев), Кирил Десподов, Мартин Минчев (64- Доминик Янков), Атанас Илиев.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).