Димитър Илиев, легенди на Ботев и още куп звезди уважиха футболен турнир в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 03.06.2022
2961
Цял звезден отбор от спортисти се събра за награждаването на първенството по мини-футбол в район "Източен“. Събитието бе организирано от кмета Иван Стоянов и се проведе в модерната спортна база "Атрима“.

В турнира взеха участие младежи от училищата и професионалните гимназии от района. Те бяха разделени на две групи – от 5-7 клас и от 8-12 клас. На младежите бяха връчени награди на за 1, 2 и 3 място, както и за голмайстор.

Сред звездите, които награждаваха победителите на първенството, бяха капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, който е Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година, бившият международен съдия Атанас Узунов, легендите на Ботев (Пд) Костадин Костадинов и Атанас Пашев.

Сред присъстващите бяха още Марчо Дафчев, директорът на ДЮШ на Локомотив Димитър Палазов, наставникът на Спартак (Пловдив) Данаил Бачков, треньорът на Марица Николай Димитров, спортният директор на "жълто-сините" Апостол Попов и нападателят на Марица Веселин Марчев.

"В залата присъстват доста талантливи футболисти, надявам се някои от тях да станат като футболните легенди, които са тук и уважиха нашия турнир“. Така Иван Стоянов се обърна към учениците, взели участие в мачовете. Районният кмет сподели, че винаги е имал слабост към футбола, бивш играч е и дори към днешна дата посещава терена всеки четвъртък с приятели.

Безапелационните победители в групата от 8-12 клас, които демонстрираха най-завидни умения и грабнаха първото място, са учениците от ПГСАГ "Архитект Камен Петков“. Наградата за голмайстор получи момчето, вкарало 4 гола за два мача Иван Кръстев, също ученик в гимназията по архитектура.

На второ място завърши ПГТ "Асен Златаров“, а трети се нареди отборът на ПГТСТ "Гоце Делчев“.

В групата от 5 до 7 клас, най-добре се изявиха момчетата от СУ "Найден Геров“. Мустафа Методиев, от същото училище, получи специален приз за голмайстор, след като вкара 8 гола и спечели сърцата на присъстващите.

На второ място се класира отборът от ОУ "Васил Левски“, на трето от СУ "Симон Боливар“.

Кметът Стоянов лично награди младите надежди на пловдивския футбол. Турнирът завърши с емоционален финал под звуците на българския химн.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).