Страхотен сезон за Ботев! След бронза "канарите" спечелиха и битката за Европа!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (31)
20:26 / 28.05.2022
10643
Ботев (Пловдив) спечели битката за Европа и от новия сезон ще участва в турнира Лига на конференциите, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана факт, след като "канарите" победиха Берое с 2:1 в баража, който се игра при непрестанен дъжд на базата в "Коматево".

Мохамед Брахими (38) и Па Конате (48) бяха точни за домакините, а Давиде Мариани (53) се разписа за заралии. С двубоя жълто-черните сложиха край на един страхотен за тях сезон, в който се окичиха и с бронзовите медали в първенството.

Буквално при първата си атака в мача ботевистите получиха дузпа след единоборство между Бен Юсеф и Мохамед Брахими. След преразглеждане на ситуацията с VAR обаче реферът Драгомир Драганов отмени решението си и вдигна жълт картон за симулация на Брахими.

Жълто-черните доминираха на терена и откриха резултата в 38-ата минута. След центриране на Тодор Неделев от корнер топката бе избита с глава от играч на Берое. Самюел Супрайен обаче с едно докосване я подаде към Мохамед Брахими и той от границата на малкото наказателно поле шутира в мрежата за 1:0.

Три минути след почивката "канарите" удвоиха преднината си. Джеймс Етоо проби отдясно и центрира в пеналта, където Тодор Неделев остана под топката. Тя обаче стигна до Па Конате, който овладя и с премерен шут с левия крак вкара за 2:0.

В 53-ата минута гостите от Берое също отбелязаха гол. Роберто Пунчец се размина с топката и тя стигна до Давиде Мариани. Той напредна фронтално срещу вратаря Ханкич и с шут от дъгата пред наказателното поле го преодоля за 2:1.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Джеймс Етоо (56- Николай Минков), Реда Рабей, Дилан Мертенс, Па Конате, Тодор Неделев, Мохамед Брахими (46- Джак Лейн), Емануел Току.



Виж коментарите (31)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).