Вероятността Ботев да продаде Па Конате става все по-голяма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:32 / 21.04.2022
3429
Още един скандинавски клуб прояви интерес към основен футболист на Ботев (Пд). Става въпрос за елитния норвежки клуб Волеренга, който ще се опита да привлече през лятото левия халф-бек на "канарчетата" Па Конате.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че преди две седмици се появиха информации за интерес към Конате от страна на шведския гранд Гьотеборг.

Волеренга започна колебливо новия сезон в Норвегия – 1 победа и 2 загуби, а през миналата кампания завърши седми. Сега обаче старши треньорът Даг-Ейлев Фагермо иска да подсили по-сериозно тима си, като търси на първо време именно ляв краен бранител.

27-годишният Конате е национал на Гвинея, но е роден в Малмьо и има и шведски паспорт. Той дойде при канарчетата през януари 2021 година, като има договор до юни 2023-а. За последно бе играл в елита на Норвегия за гранда Розенборг, преди да подсили жълто-черните, уточнява "Тема спорт". Така че обстановката в скандинавската страна му е доста добре позната.

Постепенно Па Конате се превърна в един от ключовите играчи в схемата на Азрудин Валентич 3-4-2-1. Според медиите в Скандинавия вероятността чернокожият играч да подпише с Волеренга през лятото не е за подценяване.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).