Локо повтори гола с пета на Ожболт, бивш капитан избухна с хеттрик

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
12:06 / 01.04.2022
6754
Ветераните на Локомотив Пловдив продължават напред в държавното първенство по футбол след нов изразителен успех, научи Plovdiv24.bg. Черно-белите разгромиха отбора на Хасково с 5:0 в междуобластен финал, който се игра на неутралния терен в първомайското село Градина.

Следващият съперник на пловдивчани ще е победителят от сблъсъка между Берое (Стара Загора) и Нефтохимик (Бургас).

В герой за Локомотив се превърна бившият капитан Георги Мечечиев, който отбеляза хеттрик. Защитникът не игра на обичайния си пост на десния бек, а като нападател. Първото му попадение пък буквално бе копие на историческия гол с пета на Ален Ожболт от финала за Купата на България срещу Ботев (Пд) на 15 май 2019 година. Мечечиев вкара за 2:0 в 50-ата минута след пас отдясно на Ванчо Траянов.

Преди това резултатът бе открит от Здравко Лазаров - Електричката. Той бе съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа в 35-ата минута.

В 60-ата минута Електричката центрира към Георги Мечечиев и той засече от воле за 3:0. Само 10 минути по-късно настоящият треньор на Гигант (Съединение) оформи своя хеттрик, вкарвайки след асистенция на Христо Телкийски.

За крайното 5:0 се разписа Стефан Саламанов в 81-ата минута с техничен шут от 12-13 метра.

Ветераните на Локомотив играха в състав:

Стоян Ламбов, Георги Марчев, Александър Тунчев, Георги Иванов, Георги Недевски, Иво Костадинов, Красимир Димитров, Ванчо Траянов, Христо Телкийски, Здравко Лазаров, Георги Мечечиев (Стефан Саламанов, Спас Топузов, Тодор Димов, Филип Георгиев).


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).