Нов голям успех за пловдивската спортна стрелба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:10 / 28.03.2022
1567
Пловдивчанинът Кирил Киров, който е шампион от младежките олимпийски игри, постигна нов сериозен успех в спортната стрелба. Състезателят на АСК "Тракия" (Пловдив) спечели сребърен медал от Европейското първенство за пневматично оръжие, което се проведе в норвежкия град Хамар.

Киров триумфира в олимпийската дисциплина смесени двойки на пистолет заедно с Антоанета Костадинова. В квалификациите нашата двойка се класира на пето място с 574 точки. В първата полуфинална четворка те убедително се пребориха и заеха първото място. Във финала се срещнаха с първия от другия полуфинал -  двойката на Германия. За съжаление нашата двойка отстъпи шампионската титла на германците.

В отборното класиране при мъжете тимът на България се класира на финала и зае петото място. Кирил Киров постигна най-добър резултат - 290 точки, заедно със съотборниците си Калоян Стаменов и Самуил Донков.

В другата олимпийска дисциплина смесени двойки на пушка тандемът на "Тракия“ Антон и Таня Ризови заеха петото място в квалификациите с резултат 627,4 т., като Антон Ризов зае първото място от всички участници с резултат 315,8 т. За съжаление, във финала те отстъпиха две места и заеха седмото място.

"Може би успехите на пловдивските стрелци ще вдъхновят кметската администрация да стартира най-после строителството на Стрелковия комплекс, за който има строително разрешение от 2018 година. Защото най-успешният стрелкови клуб в България и пловдивските стрелци заслужават това", заяви председателят на АСК Тракия Камен Шишманов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).