Скандал отложи церемония по награждаване на олимпийски медалисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 09.02.2022
1632
Сериозен допинг скандал е на път да се разрази на Олимпийските игри в Пекин. Именно той е станал и причината за отлагане на церемонията по награждаване на отборното състезания по фигурно пързаляне.

Както е известно, в понеделник руските фигуристи спечелиха златните медали, след като 15-годишната Камила Валиева стана първата жена, приземила успешно четворни скокове на олимпийски игри. Втори останаха представителите на САЩ, а бронза взеха японците.

Във вторник пък се появиха информация, че награждаването се бави, тъй като американецът Винсънт Чжоу е заразен с коронавирус. Заради това е взето решение връчването на медалите, което трябваше да се проведе вчера, да се отложи с неопределено време.

Международният олимпийски комитет и Международната федерация по кънки признаха, че има проблем с положителна допинг проба на руски фигурист. Става дума за тест, направен преди Олимпийските игри, но сега е станал известен неговият резултат.

Не е тайна, че Русия има сериозен проблем заради положителни допинг проби на свои спортисти през последните години. Поради тази причина страната участва на олимпийските игри като Руския олимпийски комитет и не може да използва своите национално знаме и символи.

"Ситуацията стана ясна вчера и заедно с МОК трябва да прегледаме всички юридически аспекти на казуса“, коментираха от Международната федерация по кънки.

"Тъй като става дума за правни трудности, на този етап не мога да коментирам. Ситуацията е спешна. Надявам се, че в следващите часове ще има повече информация“, заяви говорителят на МОК Марк Адамс.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).