След Джокович още един шампион беше спрян да влезе в Австралия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:36 / 22.01.2022
3575
Американската легенда в сърфинга Кели Слейтър няма да може да участва в предстоящите състезания в Австралия, ако не се ваксинира срещу коронавирус. Това обяви министърът на здравеопазването в страната Грег Хънт. Слейтър, който има 11 световни титли, не разкрива дали е ваксиниран, но вече няколко пъти се изказва критично за ваксинирането. 

Австралия не позволи на световния №1 в тениса Новак Джокович да играе, макар че първоначално сърбинът бе пуснат в страната. След проточилата се 11 дни сага и две съдебни дела, Ноле все пак беше депортиран.

Мисля, че бяхме пределно ясно в случая с Джокович – няма ли ваксина, няма участие. Посланието е доста ясно – няма значение какъв е спортът, отнасяме се еднакво към всички. Надявам се Слейтър да се ваксинира и да участва, заяви Хънт.

Слейтър критикува публично австралийските власти за отношението им към Джокович. Във видео в "Инстаграм“ той заяви: "Може би Стокхолмския синдром трябва да промени името си на Мелбърнския или Австралийския синдром. Тъжно е да се гледа това разделение заради ваксините. Толкова много промиване на мозъци, независимо от ваксинационния статут.“

Австралия приема две състезание от Световната сърф лига (WSL) през април и май. Лигата не изисква от сърфистите да се ваксинират, но им препоръча да го направят.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).