Спряха депортирането на Джокович от Австралия, ето кога ще се произнесе съдът

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:07 / 06.01.2022
2049
Новак Джокович ще прекара поне още една нощ на летището в Мелбърн, тъй като съдебно решение относно анулирането на визата му за Австралия се очаква най-рано в петък. Това заяви съдия Антъни Кели, цитиран от БТА.

На 34-годишния сърбин, който е водач в световната ранглиста по тенис, му предстоеше депортиране от Австралия днес, но неговите адвокати обжалваха решението на граничните власти да анулират визата му. Причина за отказа Джокович да бъде допуснат от граничния контрол бе невъзможността му да докаже медицинската причина, поради която не е ваксиниран срещу коронавируса.

Изискване на властите в Австралия е всички, които пристигат в страната, да бъдат ваксинирани.

Джокович, който е най-успешният тенисист в историята на Откритото първенство на Австралия с девет титли и спечели последните три издания на турнира, получи специално разрешение от организаторите да играе, въпреки че няма ваксина.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).