Днес ставам на 12 дни! Тате ми разказа за един отбор, който е любовта на пловдивчани, който ще обичам и аз!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (17)
13:24 / 30.12.2021
8174
Официалната страница на ПФК Ботев във Фейсбук публикува доста любопитен материал с две снимки. От "жълто-черният" клуб всъщност споделят пост на Никола Ангелов и правят краткия коментар: Любовта, предавана от поколение на поколение! Само Ботев! 

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса поста на Никола Ангелов, намерил място на страницата на "канарите":

Днес ставам на готините 12 дни. А, както знаете, за мен 12 е много ценно число - роден съм на 19.12-ти! Днес пък за подарък баща ми реши за първи път да ми покаже детската ми стая. Уау, та то тук било пълно с 12-ки! Учудих се защо, а той ми разказа една история, история, която започва така:

“Имало едно време един хилядолетен град. В него преди почти 110 години, в далечната 1912-та се създал един отбор. Един отбор, обичан от множеството пловдивчани. Един отбор, който обича моят прадядо, моят дядо, моят баща, който ще обичам и аз! Един отбор, който не е най-успешният откъм титли и купи, но е любовта на пловдивчани.

На приятелите на прадядо, дядо и тате, на моите бъдещи приятели, с които ще ходим заедно на стадион “Христо Ботев". Един отбор, обагрен в жълто-черно. Един отбор, символизиращ красотата, вярата и борбата. Ботев. Ботев от Пловдив. Моят Ботев!"

Тате ми каза, че тази история е много дълга и ще има продължение. А аз нямам търпение вече да стъпя на Колежа!


Виж коментарите (17)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).