Кметът получи ценен подарък от литовска баскетболна легенда, донесе му го партньор на Крушарски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:39 / 17.12.2021
2629
Здравко Димитров получи ценен коледен подарък от литовската баскетболна легенда Валдас Хомичюс. Той се сдоби с екип на олимпийския шампион от игрите в Сеул през 1988, подписан лично от известния гард.

"Въпреки че той е малко по-възрастен, играл съм срещу него на един приятелски турнир в Талин и още пазя добри спомени от престоя си там. Тогава имахме силен национален отбор и играехме равностойно срещу най-големите в Европа – тогавашния СССР и Югославия. А гръбнакът на съветския тим бяха именно литовските състезатели - Шарунас Марчульонис, Арвидас Сабонис и Игор Меглимиекс, които по-късно заедно с Валери Тихоненко станаха олимпийски шампиони. Пазя добри спомени от мачовете си срещу тези страхотни баскетболисти, а на турнира в Талин се запознах и с друга шампионка – гимнастичката Дангуоля Барбараскайте", разказва Димитров.

Той сърдечно благодари за подаръка, донесен му от Литва от приятеля на Хомичюс - Лаурентис Розгис, който е партньор на събственика на ПФК Локомотив Христо Крушарски за финансовата издръжка на "черно-белите".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).