Колоездач на „Цар Симеон” спечели Обиколката на Витоша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:35 / 02.11.2009
492
Състезателят на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898" Тодор Ангелов стана победител в тазгодишната 39-а колоездачна обиколка на Витоша. 23-годишен студент по психология стана убедително първи при мъжете, като отвя безапелационно конкуренцията и беше най-добър по тежкото височинно и неравно трасе.

Така Тошко постигна поредния си голям успех в планинското колоездене. Освен за „Цар Симеон 1898" Ангелов кара в състезанията по маутинбайк паралелно и за столичния тим на „Drag Team Racing", което не противоречи на правилниците на БКС.

Победителят Тодор Ангелов, който е един от най-изявените „планински" колоездачи у нас, измина разстоянието за 5 часа и 3 минути. Той успя да изпревари Станимир Статев с цели 27 минути, който закономерно остана втори след „цариста".

Третото място заслужи Фьодор Драголов, също от тима на „Drag Team Racing" , постигнал време от 5.48 часа.

Най-добър при пешеходците бе Петър Унджиев, финиширал за 11.53 ч.

Победителят Тодор Ангелов е 23-годишен. Той е студент по психология и изявен „планински" колоездач.

В средата на миналия месец Тошко завоюва престижно първо място при мъжете на тежкото велорали „Средна гора 2009", което се проведе в околностите на Стара Загора. Тогава той показа отлично бягане по тежкото трасе и издуха конкурентите си. Втори при мъжете стана Петър Дачев, а трети - Николай Стамболийски.

Тошко Ангелов има редовна картотека за „Цар Симеон 1898" в Българския колоездачен съюз, но в момента не тренира с пловдивския тим, който все още е във ваканция.

Освен че е шосеен бегач, Ангелов е един от най-добрите байкъри в България в дисциплините маунтин байк и крос-кънтри.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).