Пловдивски отбор в борба за оцеляване на стадион "Лазур" четири години по-късно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:48 / 24.10.2009
6745
Днес предстои да се изиграе редови шампионатен мач между отборите на Черноморец и Ботев в Бургас. На пръв поглед срещата на втория в класирането срещу последния изглежда предрешена.

Неизбежно е обаче сравнението с един друг двубой преди четири години. Арената бе същата, стадион "Лазур" в Бургас, двубоят също предвещаваше да е Давид срещу Голиат, именно Локо срещу Болтън, мач от турнира за купата на "Уефа".

На пръв поглед, освен арената на сблъсъка, двата мача нямат нищо общо по между си, но ако се замислим малко ще стигнем до извода, че както отминалия мач, така и настоящия е битка на по-слабия за неговото бъдеще и оцеляване.

Мачът на Локо срещу Болтън бе малко след убийството на президента Георги Илиев, което убийство предвещаваше мрачни дни за "Лаута". "Смърфовете" все още притежаваха класен отбор, който бе на няколко секунди и един злощастен автогол от възраждането. Защото, ако Локо бе отстранил Болтън и бе влязъл в групите на УЕФА, неимоверно щеше да се намери стабилен спонсор на отбора, който да инвестира в един евроучастник. Всички знаем как се развиха нещата в последствие.

Сега на Ботев му предстои сблъсък с Черноморец. Ако "канарчетата" инкасират безславна загуба, съществува вероятност този отбор, който в момента показва, че има потенциал ако се сработи, да се разформирова още в понеделник.

Ако обаче "жълто-черните" хвърлят бомбата в кръга, те ще покажат, че наистина има бъдеще пред тях и ще съхранят надеждата за италианска инвеститорска инвазия, тоест днес Ботев излиза в битка за своето бъдеще и оцеляване.

Източник: Кирил Налджиев



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).