Малу Мпасинкату: Чакаме адвокатите да кажат "Да" или "Не" на сделката за Ботев, още няма заплати в клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (61)
18:29 / 20.10.2009
14651
След множество спекулации в различни медии, Plovdiv24.bg се опита да вземе отговори от спортно-техническия директор в клуба Малу Мпасинкату. Предоставяме и аудио запис на интервюто за достоверност и отхвърляне на лъжите по жълтите медии, най-вече свързани с конкретни срокове за заплати и подписване на договори, тъй като към момента италианските инвеститори са категорични, че не могат да се обвържат с конкретни дати.

- До къде стигнаха преговорите по покупката на отбора и Димитър Христолов помага или пречи на сделката?

- Като всеки едни преговори, времето за което трябва да се приключат тези преговори е съвсем малко и в последствие двете страни както продаващата, така и купуващата, са в процес на намиране на решение именно такова, което е угодно и на двете страни, тоест опитват се да се договорят. Основно сега опира до техническото довършване на нещата - счетоводни и други документи. Едва когато адвокатите прегледат всички документи накрая ще заключат: Да може да се осъществи сделката или не, не може.

- Какъв беше проблемът с Франческо Салерно и какъв е неговият статус в клуба в момента?

- Преговорите се водят между адвокатите. От една страна са адвокатите на г-н Христолов, а от друга страна са адвокатите на консорциума, представляван от Франческо Салерно.

- Какво е положението със заплатите в клуба? Очакваше се футболистите да вземат пари днес, кога се очаква в крайна сметка да вземат възнагражденията си?

- Както знаете аз съм спортен директор, ангажиран съм със спортно-техническата част в клуба. Времето, в което е необходимо, момчетата ще получат своите заплати.

- Можете ли да се ангажирате с някакви срокове относно заплатите?

- Вече сме октомври месец и за този месец те ще си получат заплатите. Тук искам аз да Ви попитам нещо. Вярвате ли в безпрекословната подкрепа на феновете към отбора? Вярвате ли, че те ще подкрепят Ботев безпрекословни в края на всяка седмица?

- Да, ако видят нещо конкретно.

- Благодаря ви, защото ролята на феновете е много важна в момента.

- Основните тревоги на феновете са, че няма конкретни дати до момента. Можете ли да се ангажирате с конкретни дати или срокове?

- Също както като вас, така и ние чакаме отговор на адвокатите „Да" или „Не" относно сделката. В момента когато имаме конкретен отговор от тях, ще можем да отговорим на този въпрос.

- В консорциума инвеститори само италианци ли са или има и българи в него?

- Италианци са, които искат да си сътрудничат в последствие с българи. Нека да не забравяме, че каквото и да е, ние най-напред сме гости тук.

- Освен таксата на полицията, италианците покривали ли са други стари дългове на отбора?

- Когато човек изяви желание, най-малкото като жест трябва да го направи това нещо, да покрие тези дългове. Така, че това е един добър жест от страна на италианските инвеститори. Бяха покрити и други административни разходи.

- От футболистите, които в момента се готвят с отбора, ще има ли нови, които ще бъдат картотекирани за мача с Черноморец.

- Видяхте, че в движение направихме един микс от български и италиански футболисти. Сега очакваме да картотекираме и Даниел Ола. Виждате, че правим всичко възможно да дадем максимум голям брой добри играчи на разположение на треньора.

- Кой докара тези италианци в България, Христолов или друг?

- Няма как да ви отговоря, когато нямам отговор, предпочитам да не говоря.



Виж коментарите (61)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).