Валентич: Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много неща, колкото аз

Автор: Стойчо Генов
Коментари (14)
16:23 / 14.10.2021
6925
Треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич даде обширно интервю за Диема спорт, в което говори за хармонията в отбора, за целите, които си е поставил, както и за собственика на клуба Антон Зингаревич.

Ето по-интересните моменти от изказването на босненския специалист:

Зная, че не сме най-добрият отбор в лигата. От гледна точка на състезатели, нямаме на пейката футболисти с качества, равностойни на титулярите и затова за мен е важно да подготвя добре играчите, за да бъде всичко оптимално. Нашата работа е да намерим стратегия, за да може всеки да даде максимума от своите възможности.

Искам 6 точки от мачовете с ЦСКА и Лудогорец, всеки треньор го иска. Без значение кой е съперникът, винаги се целиш в победата. В бокса например, когато съперникът вдигне гарда, си казваш "ще бъде трудно". Това искам да се случва и с нас. Когато излезем на терена, искам всеки съперник да си казва "ще бъде трудно да вземем поне точка от този отбор".

Аз знам кой е ЦСКА и кой е Лудогорец и ако не загубим от тези два отбора трябва да си доволен, че не си далеч по класа от тях.

Този клуб, Ботев Пловдив, е специален и в него нещата са винаги в двете крайности - или еуфория, или трагедия. Навсякъде на Балканите е така. Искаме да изградим изцяло професионален Ботев Пловдив с европейски стандарт. Това е голямата цел.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тук ме гледаха сякаш искат да ме убият. Това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи. Когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи.

Да бъдем в Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и начертахме 3 етапа. Първият беше да останем в елита за сезон 2021/2022. Направихме го с частица късмет.

Вторият етап е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третият е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или място в европейски турнир.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тум ме гледаха сякаш искат да ме убият, това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи, когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи. Всички имаме една цел - да издигнем Ботев на следващото ниво.

Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и си поставихме 3 етапа, първата беше през сезон 2021/2022  да сме в елита на българския футбол- направихме го и с частица късмет. Втората фаза е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третата фаза е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или европейско място.

Срещах се с феновете и им казах, че не съм тук да се харесвам на тях. Открито обаче мога да кажа, че Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много и никой досега не е работил колкото мен и моя екип. В последните 8 месеца работя по 24 часа на ден, а дори семейството ми не е тук с мен. Никой не може да отрече това.

С Антон Зингаревич се срещнахме в Лондон, когато искаше да работя за неговия отбор в Дания. Само добрите резултати ме задържат на работа. Ако не работя и не постигам резултати, той няма да има сантименти да ме махне.

Зингаревич е земен човек, без охрана. Може да седне на пейката и да яде хамбургер или да наеме чартър, за да иде в Холивуд. Той обича футбола до лудост. Аз не съм тук, защото сме приятели със Зингаревич, а защото си върша работата. 

За 8 месеца работа с Даниел Серехидо видях един невероятен професионалист, който работи доста. Всичко, което съм искал, ми го е осигурявал веднага. Не мога да намеря нищо лошо, което да кажа за Дани. Какви вече са очакванията на мистър Зингаревич към него, аз не мога да кажа.


Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).