Академик Пловдив почва новия сезон без двама основни баскетболисти

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:21 / 08.10.2021
1520
Баскетболният Академик Пловдив започва новия сезон в Националната баскетболна лига с гостуване на Черноморец в Бургас. Двубоят е в събота, от 19:00 часа в зала “Бойчо Брънзов" в Бургас. 

Пловдивчани вече играха официален мач през новия сезон - на 29 септември Академик загуби от гръцкия Ираклис в квалификациите от турнира ФИБА Европа. За домакините от Черноморец това ще е първи мач за новия сезон. 

Академик ще бъде без новото попълнение Робертс Фрейманис, който е с възпален глезен. Трайно контузен е Робърт Георгиев.

Академик започва новия сезон като бронзов медалист от миналата кампания. Отборът написа нова страница в историята си през сезон 2020-2021, след като игра финал в Балканската лига и спечели бронзовите медали в НБЛ. Пловдивчани спечелиха и квота за ФИБА Къп и за първи път в историята си играха в турнира. 

Съдии на срещата ще бъдат Николай Цинцарски, Славчо Нучев и Петър Петров. Двубоят ще бъде предаван на живо в ефира на Max Sport 2.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 18
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).