Марица помага на 5-годишния Божидар, пусна на търг уникален екип с подписите на Стоичков, Гонзо, Кривия и други звезди

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:40 / 01.10.2021
2338
ПФК "Марица 1921" Пловдив организира търг с благотворителна цел на екип от шоу двубоя по случай 100 години от основаването на клуба. Екипът е подписан от най-големите пловдивски футболни величия, в това число и от самия Христо Стоичков!

Средствата от продажбата ще бъдат предоставени на семейството на 5-годишния Божидар Попов, който е с диагноза аутизъм, с цел продължаване на неговото лечение. След доста години на лутане из институции и сложни медицински процедури семейството на Божидар се свързва с украинска клиника, която извършва лечение на деца с тази диагноза, чрез вливки на стволови клетки. От клиниката дават надежда за над 85% възможност за подобрение в състоянието на детето.

В случая на малкия Божи се налагат 4 вливки, като цената на всяка една от тях е над 20 хиляди лева. Благодарение на добри хора и други благотворителни кампании първата вливка вече е извършена и вече се наблюдава положителна разлика в състоянието на детето. Следващата манипулация трябва да бъде извършена в началото на месец април 2022 г.

Вливките се извършват през интервал от 6 до 9 месеца. Всяко посещение в клиниката в Украйна струва на семейството над 24 000 лева - сума, която е абсолютно непосилна за тях.

"Ние от "Марица" сме готови да се разделим със спомена от 100 годишнината на клуба и да дадем нашият принос за подобряването на състоянието на едно мило дете от Пловдив. Призоваваме ви да участвате в търга! Не бива да стоим безучастни към страданието на Божидар и неговото семейство. Този уникален, ценен екип може да краси вашата стая, вашата колекция...", написаха по този повод от вековния клуб.

Търгът върви и в момента в официалната страница на ПФК Марица във Фейсбук, като неговият край е в 21,00 часа на 8 октомври (петък).

"Предложената от вас сума напишете в коментарите под публикацията. Този от вас, който предложи най-висока сума за екипа ще стане негов собственик и ще помогне на едно българско дете да расте щастливо", написаха още от ПФК Марица.

Информация за екипа: автограф върху юбилейния футболен екип сложиха Христо Стоичков, Георги Иванов - Гонзо, Александър Александров - Кривия, Красимир Чомаков, Веселин Тосев, Марчо Дафчев, Румен Христов, Васил Кръстев, Красимир Димитров, Марин Бакалов, Запрян Раков и още много футболни легенди.

Банкова сметка на детето:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).