Треньорът на Академик: Горд съм с момчетата, дадохме всичко от себе си

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:42 / 30.09.2021
1630
Треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков призна, че е горд със своя тим от дебюта му в турнира ФИБА Къп. Както вече информирахме, пловдивчани отстъпиха със 75:95 на гръцкия Ираклис (Солун) в полуфинална среща от квалификацията за влизане в групите на надпреварата.

Ето какво каза след мача Йордан Янков:

Горд съм от момчетата. Всеки един треньор би бил горд със своя тим, когато отборът му играе с желание, енергия и не се предава до самия край. Ние дадохме всичко от себе си. На този етап това са ни възможностите. За съжаление за втори пореден път във важен мач, след финала и в Балканската лига, ни се контузва основен състезател. Миналият сезон беше Васко Бачев, а сега Робертс Фрейманис, който направи много силен дебют, изкълчи глезен и не успя да продължи. Няма от какво да съм недоволен и вярвам, че ще успеем да се развием в правилната посока. 

Може би щеше да е по-различно, ако мачът се играеше, след като бяхме започнали сезона в НБЛ, но и те бяха в началото на подготовката си. Щеше да е много по-добре за нас, защото закъсняхме със селекцията. Имаме да работим върху много неща. За нас е предизвикателство да играем с такъв дълъг играч като Неманя Бешович и ще трябва да се нагласяме. По време на сезона ще видим какво ще е положението и ако трябва, ще вземем нови. На този етап това е съставът за сезона и аз вярвам в момчетата. 

Робърт Георгиев ще бъде готов за игра в края на ноември или началото на декември. Надявам се контузията на Робертс Фрейманис да е лека.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).