Локо се отпуши и вкара 4 преди дербито на Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (7)
17:33 / 21.09.2021
6584
Локомотив Пловдив нямаше сериозни проблеми и се класира с лекота за осминафиналите от турнира за Купата на България. Това стана факт, след като вицешампионът на страната победи третодивизионния Родопа с 4:0 в двубой, който се игра на стадион "Септември" в Смолян.

Георги Минчев (5-дузпа, 19, 64) и Венсан Марсел (45) се разписаха за "железничарите". Секунди преди края вратарят на Родопа Стефан Дафовски, който е юноша на Локо, спаси дузпа на Бирсент Карагарен. Така възпитаниците на треньора Александър Тунчев за първи път от началото на сезона вкараха повече от два гола в официален мач и вече чакат следващия си съперник в надпреварата.

В събота пък е дербито на Пловдив от 9-ия кръг на Първа лига, което е от 16,15 часа на "Лаута".

Локо поведе в резултата още при първата си атакав 5-ата минута. При едно центриране в наказателното поле Кристиан Гомис бе задържан през кръста от Стефан Киков и главният съдия Димо Димов отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Георги Минчев за 0:1.

В 19-ата минута Йосип Томашевич овладя по левия фланг и центрира към малкото наказателно поле. Там Георги Минчев изпревари бранителите и от упор засече с глава в мрежата - 0:2.

В последната минута на първата част Кристиан Гомис центрира балонно в наказателното поле. Георги Минчев отигра с глава към Венсан Марсел, който от воле с десния крак шутира под напречната греда за 0:3.

В 60-ата минута Гомис напредна и изведе в чиста позиция Венсан Марсел. Той отправи силен шут с левия крак, но топката срещна гредата.

Само 4 минути по-късно Марсел центрира в наказателното поле на домакините, където Георги Минчев засече с глава и оформи своя хеттрик - 0:4.

До края влезлите на смяна Димитър Илиев и Бирсент Карагарен нацелиха по веднъж гредите, а в 92-ата минута съдията отсъди втора дузпа за Локомотив за нарушение срещу Карагарен. Той шутира по земя в десния ъгъл, но вратарят Стефан Дафовски реагира отлично и спаси.

Локо игра в състав:

Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Кристиан Гомис (67- Николай Николаев), Конър Руан, Йосип Томашевич, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев (56- Лукас Салинас), Айвън Ангелов, Шакил Сно, Венсан Марсел (74- Бирсент Карагарен), Георги Минчев (75- Димитър Илиев).



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).