Христо Златински: Искам Локо (Пд) да е шампион, но Лудогорец е много пред всички останали

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
10:57 / 24.08.2021
4429
Един от най-класните български футболисти, играли за Лудогорец в Европа - Христо Златински, вярва, че "орлите“ не само не са загубили шансове за краен успех срещу Малмьо, но дори ще стигнат до него.

"Надявам се Лудогорец да изиграе добър мач и да победи. Пожелавам им успех, защото прекарах хубави години там, а и винаги искам българските клубове да се представят успешно в Европа. Това издига авторитета на нашия футбол, нищо, че конкретно в Лудогорец няма много български футболисти. Моята прогноза е 2:0 за Лудогорец в редовното време и победа с дузпи“, демонстрира оптимизъм пред "Мач Телеграф“ Христо Златински. В момента бившият халф работи с децата от набор 2010 в школата на Локомотив Пловдив.

"Съгласен съм, че Лудогорец не игра добре в първия мач и Малмьо спечели заслужено. Това обаче не бива да ни учудва, защото те са доста класен отбор. Възползват се от почти всяка грешка на противниците – нещо, което на такова ниво правят почти всички отбори. Може би играчите на Лудогорец бяха малко стъписани, но в крайна сметка всеки играе толкова, колкото му позволява противникът. Физически  шведите стояха по-добре, докато при Лудогорец със сигурност по-слабата част е отбраната. Подкрепям и мненията, които се чуха, че липсата на Кирил Десподов в Швеция даде сериозно отражение. Смятам, че той е най-добрият български футболист. Играл съм срещу него и виждам, че е израснал много в сравнение с периода, в който бе в ЦСКА – сега играе с огромно самочувствие", каза още Христо Златински, който е бивш капитан на Локо (Пд) и освен това е избиран от феновете за Футболист №1 на клуба за 2012 година.

В случая е добре за Лудогорец, че правилото за гол на чужд терен отпадна. Аз обаче съм от старата школа и съм твърдо против промяната в това правило и твърдо против ВАР. Питате ме как трябва да играе Лудогорец? За мен със сигурност трябва да се напада от самото начало. Ако се действа търпеливо и се чака удобния момент, той може да не дойде. Опитни отбори като Малмьо може да използват шанс за контраатака и да решат много неща в своя полза. Ако се действа търпеливо и накрая се заиграе "ва банк“, това крие доста рискове. Когато аз бях в Лудогорец, винаги излизахме да се надиграваме. Дори и когато отсреща беше Реал Мадрид. Затова си мисля, че и сега Лудогорец ще атакува от самото начало, а и няма да му е много трудно, защото е свикнал да действа така, да доминира.

Определено при Дамбраускас отборът играе по-добре, отколкото преди година - доминират, доста по-резултатни са. Личи си, че човекът е възпитан, ерудиран и работи. Що се отнася до първото място – надявам се да има интрига. Аз работя в Локо Пд и искам този отбор да е шампион, но за мен Лудогорец са много пред всички останали и много трудно някой може да ги свали от върха“, завърши Христо Златински.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).