Илко Пиргов след поредната награда: Ще ставаме още по-добри!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:51 / 18.08.2021
3001
Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов беше избран за Футболист №1 на месец юли. В анкетата гласуват спортни журналисти от цялата страна.

Ето какво каза Пиргов по време на пресконференцията в София при своето награждаване:

Благодаря на всички спортни журналисти, които са гласували за мен. Като вратар работата ми е да спасявам вратата от попадения. Радвам се, че успях да помогна на тима ми да преодолее чешкия Словачко в Лига на конференциите.

В последните години футболът се превърна и в статистика. Събирам всякаква информация - това е важна част от подготовката ми за дузпите. При тях имам някакво шесто чувство, но също така играе роля шансът и късметът.

Бях най-малкият в махалата, в която живеех. Винаги ме слагаха на вратата и така си остана от детството. Сгъстеният цикъл ни попречи в началото, доста основни футболисти ни напуснаха. За да окомплектоваш един отбор е нужно време, а ние го нямахме. Напуснаха ни шестима футболисти, ще ни трябва още малко време за стиковка, тъй като в отбрана дойдоха нови хора, но в течение на мачовете ще ставаме още по-добри.

Чакаме мача със Славия, те са стойностен отбор с добри изпълнители. Надявам се и с малко спортен шанс да успеем да спечелим и първа победа. Надявам се да завършим в първите три отбора в края на първенството. ЦСКА и Лудогорец имат по около 25 равностойни футболисти, при нас нямаме 25 равностойни футболисти, трудно ще се борим за титлата.

Като футболист съм искал да се класирам най-напред в класирането, целта е по възможност да играем в европейските турнири. Играем успешно срещу Лудогорец, сега в първия кръг мислите ни бяха за мачовете в Европа, с течение на времето и тренировките ще изглеждаме доста по-добре. Има разлика в класите, като ниво сме може би далеч от нивото на Копенхаген. Футболът в България върви с 10-ина години след средния футбол в Европа.

За да свалиш Лудогорец от върха, трябва да направиш качествена селекция. Там играят доста чужденци, те влагат огромни средства и от финансова гледна точка може би само ЦСКА ги доближава. Трудно ще ги свали някой от трона. За мен ще е чест да облека националната фланелка, нека националният селекционер Ясен Петров сам да прецени кого да повика.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).