Зингаревич не отговори конкретно дали ще инвестира средства в довършването на стадиона

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:36 / 10.08.2021
4625
Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Антон Зингаревич не даде конкретен отговор на въпрос дали ще инвестира лични средства в довършването на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Руският бизнесмен няколко пъти повтори по време на днешната си пресконференция в Коматево, че засега най-важно е да бъде завършен първият етап и отборът да започне да играе мачовете си на новото съоръжение.

"Когато проучвах възможността да придобия Ботев, стадионът беше част от нещата, които гледахме. Следим строежа от близо, но истината е, че като клуб ние стоим извън този процес. Знаем, че първата фаза на строежа трябва да приключи по време на настоящия сезон. Много важно за клуба е тези срокове да се спазят. Срещнах се с кмета и бях уверен от него, че първата фаза ще се случи", заяви Антон Зингаревич.

"Концесията на стадиона бе едно от нещата, които обсъждахме с кмета. Нормално е това съоръжение да е под ръководството на клуба. Нека стадионът първо да бъде завършен и тогава ще седнем да дискутираме отново. Знам, че средствата за първия етап са осигурени. А относно това колко още средства са необходими за цялостното завършване - дали са 27 млн. лева, по-малко или повече - ще видим.  Ще направим сравнение с други подобни стадиони, с готовия проект и т.н.", допълни още собственикът на ПФК Ботев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).