Гаф! БФС - Пловдив нарече Спартак "малък клуб"! Последва гневна реакция и бърза корекция

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
13:25 / 04.08.2021
4061
От БФС - Пловдив направиха твърде неуместно сравнение и нарекоха Спартак (Пловдив) "малък клуб", видя Plovdiv24.bg. Квалификацията бе направена в материал за жребия в областната надпревара от турнира за Купата на България, който противопостави Спартак срещу Сокол (Марково).

Материалът бе озаглавен "Малки срещу големи в областния етап за купата на България", което се вижда и от снимката. Това естествено предизвика бурно недоволство сред привържениците на Спартак.

Ето какво написаха те в официалната си страница:

Много неприятно чувство се създаде у привържениците на Спартак след една квалификация в статията на БФС-Пловдив при обявяването на жребия за Купата на България на тяхната страница. Изразът: "Малки срещу големи...." в заглавието на новината е поводът за недоволството. Въпреки, че са уточнили, че се изправят отбори от 4-то ниво с такива от 3-то, това не дава право за подобни квалификации!

Колко да е "малък" Спартак (Пловдив) спрямо "големия" Сокол (Марково) примерно? Може би името Спартак, който има шампионска титла, спечелена Купа на страната, участник в КЕШ, финалист в Балканска купа и прочие, е нещо малко спрямо колоса Сокол? Колко да е малък Спартак, господа?

Да, в момента е в незавидно положение заради някои индивиди, но новите ръководители са си поставили цели отборът само да расте, нагоре и нагоре. Просто не трябва да се правят квалификации от една такава институция. Ние като привърженици считаме, че това е едно недоглеждане и просто изказваме нашето възмущение в нашата си страница, благодарим за вниманието!

Впоследствие от БФС-Пловдив си взеха бележка за гафа и промениха текста, който вече е със заглавие: "Жребий за областния етап за Купата на България". А текстът започва така: "Двата четвъртодивизионни отбора се паднаха срещу двамата представители на Югоизточната Трета лига в днешния жребий за областния етап за Купата на България".

"Дано друг път не се правят подобни квалификации, защото работата на хората от пресслужбата на БФС е само да ни информират коректно без своеволия в заглавия и прочие!", коментираха по този повод привържениците на Спартак.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).