БОК внася жалба в МОК за ощетяването на щангиста Христо Христов

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
09:01 / 04.08.2021
1669
Българският олимпийски комитет изразява силно възмущение относно начина, по който щангистът Христо Христов бе лишен от възможността да спечели медал на олимпийските игри в Токио.

Категорично смятаме, че българският състезател бе ощетен, което повлия на класирането му. Подобни реферски отсъждания не кореспондират с основните ценности, заложени в спортните надпревари – равнопоставеност, честна игра и феърплей. Не приемаме основанията, с които последният опит на Христов бе обявен за нередовен,“ се казва в изявлението на БОК.

Днес в 14 ч. местно време генералният секретар на БОК Белчо Горанов ще внесе официална жалба до спортния директор на МОК Кит Маконел. В нея, наред със сезирането на МОК за случая, се настоява Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в съответствие с базисните спортни принципи за да се предотвратят в бъдеще подобни ощетявания на състезатели от съдийския апарат.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).