Малу Мпасинкату: Обещавам изненади в петък вечер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
13:32 / 23.09.2009
17525
Първа пресконференция даде днес новият спортно-технически директор на Ботев Малу Мпасинкату, както и старши-треньора Енрико Пичионе. На нея обаче за пореден път бяха отклонени всички въпроси, свързани със сделката между Христолов и новите собственици, дали наистина ще се състои, кога ще стане факт, кога ще пристигнат новите в Пловдив и други важни въпроси, свързани с клуба. За разлика от това Енрико Пичионе говори надълго и широко за тактическата подготовка на българските футболисти, какви са му впечатленията от футбола в "А" група и други подобни. Той дори не знаеше кой ще бъде капитан на Ботев срещу Славия, тъй като Васил Василев е наказан, а от останалите футболисти, всички имат по 5-6 мача с "жълто-черната" фланелка.

Малу Мпасинкату заяви, че вярва в бъдещата сделка, но не може да каже никакви подробности. "В петък вечер или събота сутринта ще има изненада, но не мога да кажа каква. Единственото, което мога да кажа е, че ние вече сме новото ръководство и всичко от миналото на клуба ще бъде забравено", каза още Мпасинкату. Той разказа още, че ще създаде екип от скаути, които ще търсят таланти из България, а самият той има познанства из целия свят и ще може да се привличат футболисти и от чужбина. Основната цел обаче ще бъде развиването на ДЮШ. Спортно-техническият директор на клуба обаче отказа да отговори на въпросите с базата на детско-юношеската школа, каквато Ботев на практика няма. На няколко пъти се спомена и "проектът", който по думите на Мпасинкату представлява връщането на Ботев на върха в българския футбол, не се каза конкретно обаче какви действия ще се предприемат за това.


Виж коментарите (37)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).