Салерно: Сделката е факт на 80%, чакаме само бюрократични процедури

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:05 / 19.09.2009
5035
Франческо Салерно, представител на новите собственици в Ботев, заяви, че сделката е на 80% факт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана на пресконференция днес. Той пристигна заедно с новия спортно-технически директор на "канарчетата" Малу Мпасинкату и мениджър от УЕФА. Салерно първо проведе разговор с феновете на "канарчетата", а след това разказа за сделката пред медиите.

Салерно заяви, че е подготвена изцяло нова програма, която включва развитието на всичко от детско-юношеската школа до представителния тим. След финализиране на сделката Ботев няма да има нищо общо с Димитър Христолов и управлението на клуба ще бъде изцяло променено, като ще бъдат назначени професионалисти на нужните ръководни постове. Ще се наемат български счетоводители и адвокати, които да изчистят проблемите около клуба. Италианецът, който организира част от концертите на Ерос Рамацоти, заяви че всички са наясно със състоянието на клуба и знаят какво купуват. Той призова феновете да подкрепят отбора и играчите, а не ръководството.

Името на новия президент на клуба е Марко Орнела. Той е инженер и има бизнес за изработване на компютърни компоненти. Орнела е пристигнал вчера на Летище София, но се е прибрал обратно в Италия и за това не присъства на пресконференцията. Той обаче ще пристигне след седмица - до десет дни, когато ще бъде представен пред хората, заедно със Салерно.

До няколко дни ще бъдат представени нови спонсори в отбора. Ще бъде променено цялото ръководство, ще бъдат картотекирани и новите футболисти.

Салерно заяви, че новите нямат нищо общо със старото ръководство и всичко ще се промени. На недоверието от страна на феновете той отговори, че това е нормално, но те трябва да видят, че се инвестират пари в клуба, пристигат нови футболисти, а това не става без финанси. Той на няколко пъти помоли всички да бъдат заедно, защото сам никой нищо не може да постигне, а всичко трябва да се прави като отбор. Обещанията беше съвсем скоро отборът да бъде приведен в нормално състояние и да изкара до края на годината, а след това реално да започне да се създава отбор, който да играе редовно в Европа.


Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).