Академик Пловдив в Топ 6 при 14-годишните, шампион е Черно море Тича

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:37 / 07.07.2021
2139
Черно море Тича е новият шампион по баскетбол в Държавното първенство за момчета до 14 години. У дома момчетата, водени от Георги Бакалов, надвиха във финала БУБА Баскетбол с 80:75. Така столичани останаха със сребърните медали след триумфа си с Купата на БФБ по-рано този сезон. 

Така "моряците“ взеха реванш за загубата от БУБА Баскетбол в груповата фаза, като поражението бе и единственото за тима на Георги Бакалов в турнира. 

По ирония на съдбата варненци, които взеха домакинството на финалите при 14-годишните в памет на Спас Натов, спечелиха трофея в деня, когато се навършват 40 дни от кончината му, отбеляза bgbasket.com. По време на награждаването пък играчите и феновете в залата скандираха бурно името на легендата на българския баскетбол. Натов бе старши треньор на този отбор, преди да ни напусне внезапно, след което начело на тима застана Георги Бакалов. 

Тунджа спечели бронзовите медали, след като се наложи над ЦСКА с 81:56. "Червените" също почетоха паметта на Натов като излязоха със специални фанелки с лика на легендата. Шумен завърши на пето място като надви убедително Академик Пловдив с 80:39. 

На седмата позиция в крайното класиране завърши Локомотив София, който по-рано тази сутрин се наложи над Левски с 59:45.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).