Пловдивчаните Валери Димитров и Иванка Попова отново прославиха България

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
23:13 / 27.06.2021
5270
Отлично представяне на състезателите на АСКК Тракия (Пловдив) в Европейското първенство за мъже и жени в Грузия, което се проведе на 26-27юни. Пловдивските каратеки спечелиха 2 златни и 2 бронзови медала.

20-та европейска титла за неуморния Валери Димитров и трета европейска титла за Иванка Попова. Те достигнаха до златните медали, като убедително победиха във всичките си срещи, някои от които с нокаути. Плод на много труд, постоянство и усилия. Валери Димитров и Иванка Попова за пореден път прославиха името на България, похвалиха се от АСКК Тракия.

Бирослав Байчев спечели бронзов медал в кат.95 кг, като отпадна в полуфиналната среща от представител на Литва.

Изключително радостен е бронзовият медал в дисциплината ката отборно. България за първи път участва и успява да достигне до почитната стълбичка благодарение на Христо Терзиев, Мирослав Милев и Лъчезар Димитров.

Мирослав Милев в дисциплината кумите отпадна на 1/4финала със съдийско решение в кат.85кг и за съжаление не достигна до медалите.

Успешно представяне и за другите двама българи в кат.75кг - Цветан Уримов и Фатик Фаик.

Цветан Уромов отпадна след успорвана игра и съдийско решение във втората среща срещу Javier Zamora от Испания, а Фатик Фаик не издържа на напъна на Европейския шампион от Грузия Lasha Ozbetelashvili, който жребия му отреди още в първата среща.

Това е един голям успех за нашите каратеки, които през последните две години нямат изяви на Европейското татами заради Covid ситуацията в цял свят.

Гордеем се с вас, вашите успехи и труда, който положихте!

Благодарим на всички, които бяха зад тях – Федерация Българско Карате Шинкиокушин, треньори, съотборници и спонсори, без които нямаше да достигнем до тези успехи!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).