Марица загуби първата тежка битка за "Б" група срещу Нефтохимик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:04 / 13.09.2009
7647
Марица не успя да прескочи първото си сериозно препятствие по пътя към завръщане в "Б" група. "Кършиаклии" загубиха с 1:2 домакинството си срещу основния си конкурент отбора на Нефтохимик от Бургас.

Двата отбора изнесоха интересен мач, изпъстрен със здрави единоборства, положения и пред двете врати и много нервни изблици. Главният рефер Райчо Райчев имаше доста проблеми, но освен, че накъсваше играта с доста свирени нарушения, си свърши перфектно работата в няколко доста спорни ситуации, особено при головете през втората част.

Първи възможност да открият резултата имаха домакините. Илиян Енчев изскочи сам срещу вратаря на "зелените", но не успя да реализира.

Първото попадение падна в 30-та минута. Вездесъщият Тодор Киселичков успя да реализира за 0:1 от пряк свободен удар.

В 35-та минута се стигна до първото сериозно спречкване. Двата отбора едва не се хванаха за гушите при едно по-остро влизане, а двубоя от тук нататък се изпъстри с твърди, на моменти груби, отигравания.

В 60-та минута Райчо Танев от Марица успя да изравни резултата след грешка в отбраната на "шейховете". Цялата защита тръгна да тегли за засада, но играч в зелено закъсня, маричанинът изскочи сам срещу вратаря на бургазлии и изравни.

След това попадение и двата отбора имаха редица възможности за гол, но ги пропиляха.

Така се стигна до 78-та минута когато Маламов от Марица си издейства втори жълт и съответно червен картон. 

Само три минути по-късно Милен Георгиев се откъсна от защитата на пловдивчани, нахлу в наказателното поле и бе подкосен. Съдията свирна дузпа, превърната в гол отново от Киселичков.

С тази загуба Марица се изравни на върха по точки с Нефтохимик, но именно поради днешната загуба е с по-лоши показатели между двата отбора, тъй като при равенство се гледат директните двубои. Така "жълто-сините" са втори също с 15 точки, колкото и бургазлии. Трети са Равда с 13 точки и мач по-малко, а с 12 точки и два мача по-малко е Созопол.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).