ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фондация "За нашите деца" със специален празник в Пловдив по повод Международния ден на детето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 01.06.2021Коментари (0)2332
Фондация "За нашите деца“ организира незабравим празник за малките пациенти в Детско отделение на УМБАЛ "Пълмед“ в Пловдив в Международния ден на детето.

Специални гости на тържеството бяха инж. Анести Тимчев, заместник-кмет "Екология и здравеопазване“ на Община Пловдив, изпълнителният директор на организацията д-р Иванка Шалапатова и управителят на болницата д-р Цветанка Лепарова.

Куклено шоу, много балони и специални подаръци бяха част от изненадите, подготвени специално за малките пациенти, които малко преди началото на тържеството бяха превърнати в приказни герои от специално поканен художник, който изрисува личицата им.

"Радвайте се, че имате прекрасни деца, радвайте се, че животът ви е срещнал с добри хора, че можете да им дадете и любов, и прегръдка, и всички останало, от което те имат нужда. Нашите деца ще занесат в бъдещето това, което им дадем. Ако им дадем любов, ще занесат любов“.

С тези думи се обърна към родителите и децата Анести Тимчев. По думите му добрите идеи на фондацията трябва да станат добри идеи на обществото, защото те помагат на семействата в риск да отгледат децата си. Над 1100 деца и семейства са подкрепени от фондация "За Нашите Деца“ в Пловдив през изминалата 2020 г. Само за първите три месеца на тази година те са 547.

"Честит празник, мили деца! За мен вълнението днес е голямо, защото виждам прегърнати от майките си деца. Благодаря ви за това, че се грижите и обичате вашите деца. Без вашата обич нашите усилия остават напразни“, обърна се към децата и родителите им д-р Шалапатова.  Тя благодари за доверието на управителя д-р Лепарова и на целия екип на болница "Пълмед“.

"Заедно с лекарите специалисти ние трябва да направим всичко възможно при криза в семейство да сме близо до родителите и до децата", заяви д-р Лепарова.

Тя припомни, че през миналата година 14 деца в Пловдив не бяха оставени от своите родители на грижата на държавата благодарение на партньорството с четирите здравни заведения в Пловдив. 29 деца, родени с увреждания и трудности в развитието, благодарение на подкрепата на екипа на фондацията към родителите, са останали в семействата си. Над 100 родители през миналата година са  посетили курсовете за родителски умения на организацията. 

"Благодаря за доверието. Моята лична надежда е, че партньорството ни, уважаеми приятели, и със сътрудничеството на общината, ще продължи", обърна се д-р Шалапатова към лекарите.

Тя подари на Детско отделение рисунка, олицетворяваща живота, щастието и доброто, за което няма граници, когато сме заедно.

"Надявам се днешният ден да затвърди партньорството между нас, здравните заведения и общината, за да дадем силен старт в живота на децата. Не трябва да позволяваме нито едно дете, заради крехката си възраст, или заради трудностите на родителите му, да бъде изоставено, или да изостане в развитието си“, заяви при срещата си с неонатолозите в Акушеро-гинекологичното отделение на УМБАЛ "Пълмед“ д-р Шалапатова. 

Тя благодари на Община Пловдив за подкрепата за затвърждаване на сътрудничеството между здравната и социалната системи в името на децата.

"Честит празник деца, на вас и вашите родители! Честит двоен празник  - 1 юни и 12 годишнина от създаването на екипа на Детско отделение. Благодаря ви, че с много любов и с подкрепата на фондация "За Нашите Деца“ и други организации се грижите за бързото оздравяване на малките пациенти“, заяви още д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ “Пълмед“.


Още по темата: общо новини по темата: 277
02.06.2023 »
01.06.2023 »
01.06.2023 »
01.06.2023 »
01.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: