Гражданският съвет за "Колежа": Очаква се решение за седалките, теренът ще се обследва допълнително

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:00 / 19.05.2021
3695
Гражданският съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев" излезе с официално съобщение относно проведената днес среща в Община Пловдив, за която Plovdiv24.bg вече информира читателите си.

Публикуваме без редакторска намеса информацията от Гражданския съвет:

Днес, 19 май 2021 г., се проведе поредната среща на Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев с г-н Пламен Райчев, зам.-кмет по строителството на Община Пловдив.

Срещата бе по покана на г-н Райчев във връзка с кореспонденцията между двете страни относно строежа на ст. "Христо Ботев".

На срещата присъстваха арх. Савов за проектанта, г-н Илиян Филипов за строителя, инж. Атанас Ангелов за строителния надзор и представителите на Гражданския съвет. 

Представен бе нов подход за довършване на първия етап от строителството, осигуряващ 18 777 седящи места, разположени по четирите сектора на стадиона. Напълно ще бъде изпълнена вертикалната планировка около стадиона.

Поради осигурено частично финансиране на строежа от 25 млн. лв. не е възможно изпълнението на покривната конструкция, а само на шест конзоли за временно разполагане на осветлението и частично покриване на сектор "А", свързано с лицензирането на стадиона за първенството и купата на България.

Търговските площи в сектор "А" на този етап ще бъдат завършени на груб строеж - стоманобетон, хидроизолация и външни стени, като ще бъде осигурен само подход до трибуната на сектора и сервизните помещения. Очаква се решение за седалките, свързано с тяхната експлоатационна годност. Състоянието на терена ще се обследва допълнително.

Гражданският съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион "Христо Ботев“ ще продължи да държи обществеността информирана за процеса на довършването на стадиона.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).