Предлагат новата зала "Дунав" да носи името на великата Пенка Стоянова

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:20 / 07.04.2021
2249
Строящата се в момента зала "Дунав" да носи името на великата баскетболистка Пенка Стоянова. Това предложение бе направено до кмета на Пловдив Здравко Димитров и входирано официално в общината от почетния гражданин, журналист, баскетболен деятел и бивш международен комисар на ФИБА - Станко Стоянов, научи Plovdiv24.bg.

"Редно е в Пловдив, където премина цялата блестяща кариера на Пенка Стоянова, паметта на забележителната спортистка и почетен гражданин да бъде уважена и съхранена за поколенията с подходящ знак“, изтъква в мотивите си Станко Стоянов.

Залата се намира в район "Северен“, където се подвизаваше славният баскетболен тим на Марица и неговата звезда. Съоръжението ще бъде използвано от млади баскетболисти и спортисти, с каквито работеше Пенка Стоянова след края на състезателната си дейност. Освен това по този начин ще се осъществи символично и нейната отколешна мечта да създаде детска баскетболна школа, се казва още в мотивите за преименуването на зала "Дунав“.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, Пенка Стоянова става втората българка в Залата на Славата на ФИБА. Легендата ще бъде приета посмъртно сред най-големите светила на баскетболната игра в историята на онлайн церемония на 18 юни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).