Проблем! Ето защо не се строи новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:00 / 27.03.2021
3732
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да попита какво се случва с намерението на Общината да построи спортна зала към Езикова гимназия "Иван Вазов". "Преди повече от 2 години бяха отпуснати почти 1 милион лева. Защо не се строи нищо? Къде са парите, още ли са налични или вече са похарчени за друго", пита в писмото си нашият читател.

Plovdiv24.bg потърси за коментар по темата зам.-кметът Георги Титюков. Ето какво ни отговори той:

"Има проведена обществена поръчка и подписан договор. Сумата е малко под 1 милион лева без ДДС, като дори са дадени 200 000 лева аванс. Фирмата изпълнител обаче има искане сумата да се увеличи. Според тях проектът е направен преди 5 години и оттогава цената на желязото се е вдигнала много. Това искане ще бъде разгледано от експертите от дирекция "Правно и нормативно обслужване“ и Дирекция "Обществени поръчки“. Ако се прецени, че искането на фирмата е допустимо, то ще се удовлетвори. Ако не - ще се върви към прекратяване на договора. Парите ги има в бюджета на общината. Проектът е подобен на този за изградената вече спортна зала в двора на СУ "Св. Патриарх Евтимий".

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че по проект строежът на многофункционалната спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" трябва да приключи в рамките на 300 дни от започването на строителните дейности. Съоръжението е проектирано с метална носеща конструкция. Вътре ще има комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и съблекални с гардероби за мъже и жени. Залата е предвидена за 194-ма посетители на три реда седалки, плюс четири места за хора с увреждания или общо 199-ма посетители.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).