Локо направи най-стойностния си трансфер тази зима

Автор: Стойчо Генов
Коментари (10)
11:33 / 21.02.2021
8771
Локомотив Пловдив осъществи най-стойностния си трансфер от началото на 2021 година. Черно-белите привлякоха нападателя Паоло Уртадо, който има сериозна визитка зад гърба си.

30-годишният перуанец е пристигнал вчера на "Лаута" и даже е направил една тренировка. След това Уртадо е подписал договор с черно-белите, твърди "Тема спорт". Локомотив имаше сериозен конкурент за перуанския национал, тъй като нападателят бе желан и от Алианса (Лима).

Уртадо е участник на Световното първенство в Русия през 2018-а с отбора на Перу. Има цели 37 мача и 3 попадения за инките от 2011-а. Нападателят идва като свободен агент. За последно е носил екипа на Коняспор, който напуска в началото на февруари. В родината му бе считан за ново попълнение на гранда Алианса Лима. Играчът обаче е предпочел да продължи кариерата си в Европа.

На Стария континент е ритал още за португалските Витория Гимараиш и Пасош Ферейра и английския Рединг. Паоло Уртадо е юноша на Алианса Лима, за който играе до 2012-а. В Перу е бил част още от Хуан Аурих, като е носил екипа и на уругвайския Пенярол. Локо търсеше да привлече именно класен централен нападател.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).