Слаб и безидеен Ботев допусна загуба при дебюта на Валентич и петима от новите

Автор: Стойчо Генов
Коментари (45)
19:24 / 12.02.2021
13592
Отборът на Ботев (Пд) стартира със загуба официалните мачове за 2021 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните представиха доста слаба и безидейна продукция и логично отстъпиха на Арда с 0:2 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига, който се проведе пред празни трибуни на базата в "Коматево".

Жуниньо (13, 52) бе точен за гостите. Срещата бе дебют за новия наставник на домакините Азрудин Валентич, както и за пет от новите попълнения в отбора. "Канарите" продължиха негативната клубна серия, започнала още на 2 декември 2020 година, и нямат победа вече в 7 поредни шампионатни срещи.

Ботев остана с актив от 14 точки на незавидното 12-о място във временното класиране.

Първата добра ситуация в мача бе за Ботев в 10-ата минута. Реда Рабей напредна и шутира от границата на наказателното поле, но вратарят Иван Караджов изби в корнер.

Само три минути след това гостите откриха резултата. Това стана след грешка в отбраната на Ботев, при която Жуниньо бе оставен да подаде към Спас Делев. Той успя да настигне топката почти до аутлинията. Последва пас по земя към Жуниньо, който от много близка дистанция засече с крак за 0:1.

В 30-ата минута Славчо Шоколаров отправи опасен удар от фаул, но топката профуча покрай гредата в аут.

Седем минути след почивката Арда удвои преднината си. Славчо Шоколаров допусна много груба грешка при изнасянето на топката и тя му бе отнета от Жуниньо. Нападателят отправи прецизен шут с десния крак от границата на пеналта и изненада Георги Аргилашки за 0:2.

"Канарите" бяха близо до отбелязване на гол в 66-ата минута, когато получиха фаул пред дъгата. Кевин Янсон прехвърли стената с шут с левия крак, но топката рикошира в напречната греда.

Ботев игра в състав:

Георги АргилашкиСтанислав Работов (46- Марио Младеновски), Виктор Генев, Кевин Янсон, Филип Филипов (46- Димитър Тонев), Славчо Шоколаров, Реда Рабей, Па Конате (68- Салиф Сисе), Емануел Току (75- Бисер Бонев), Мите Цикарски, Атанас Илиев.



Виж коментарите (45)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).