Край на проблема с помощното игрище на стадион "Шипка" в Асеновград

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:28 / 05.02.2021
2895
Община Асеновград е близо до решаването на проблема с помощното игрище. Кметът на града доктор Христо Грудев и заместник-кметът по строителството инженер Стоян Димитров се срещнаха с ръководството на ФК "Асеновец“. Темата на срещата бе казусът с помощното игрище, разположено на територията на стадион "Шипка“. "Търсим варианти така, че и игрището да бъде запазено, и двете страни да бъдат удовлетворени. Не искаме да бъдат ощетени нито децата, нито общината, нито собствениците. Целта на всички тези преговори е да не се допусне унищожаване на игрището“, каза пред присъстващите доктор Грудев.

Припомняме, че част от спортното съоръжение попада в частни имоти, които са реституирани на собствениците им с решение на Върховния съд. Извършени бяха оглед и измерване на място на терена, съвместно със специалисти геодезисти и в присъствието на представители на спортния клуб.

Искането на собствениците бе да се отнемат 16 метра от спортния терен. След оптимизиране на един от предложените от общината варианти и приет от собствениците, на база взаимни компромиси, се стигна до решението, че могат да се отнемат 12 метра от съществуващия терен и същият да се измести в посока съществуващата съблекалня. По този начин ще се запазят размерите на помощното игрище, което удовлетворява, както тренировъчното ръководство, така и ползващите го за тренировка спортисти.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).