Кабаков счупи рекорда на Генов по брой ръководени дербита на Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
08:56 / 01.12.2020
1638
112-ото дерби на Пловдив между Локомотив и Ботев в елита със сигурност ще остане в историята, не само заради рекордния резултат от 6:0 за черно-белите. То ще се помни и заради рекорд в съдийството. Новият лидер по най-много ръководени мачове вече е пловдивчанин. Това е Георги Кабаков.

Досега едноличен водач беше Антон Генов. Габровският ветеринар има в кариерата си 5 пловдивски дербита. Пловдивчанинът Георги Кабаков обаче вече е с 6 дербита в кариерата си, като 5 са за първенство и едно за Купата на България.

При петте двубоя на Генов доминиращият отбор бе Локо – 4 победи за "черно-белите“ и само едно реми при голова разлика 14:5.

В петте срещи за първенство между двата отбора досега, свирени от Кабаков, балансът е 2 победи за Ботев, 1 реми и 2 победи за "смърфовете". Един от успехите на Ботев пък е служебен – на "Лаута“, тъй като "черно-бялата“ агитка прекрати мача с бомбички в знак на протест срещу тогавашния бос Константин Динев. В двубоя, който Кабаков свиреше за Купата, Локо също постигна успех в Коматево, елиминирайки съперника си с 2:1 след късни попадения на Венелин Филипов и Бирсент Карагарен.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).