Ботев вкара 4 на Оборище на празните трибуни на "Орчо войвода"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (15)
16:49 / 22.10.2020
4944
Ботев (Пд) преодоля с лекота първия си съперник за Купата на България и вече е на осминафинал в надпреварата. Жълто-черните победиха третодивизионния Оборище (Панагюрище) с 4:0 в мач, който се игра на празни трибуни на стадион "Орчо войвода".

Димитър Тонев (8), Атанас Илиев (28) и Салиф Сисе (69, 78) бяха точни за гостите.

Още в първата минута "канарите" бяха много близо до откриване на резултата. Първо Тодор Неделев засече от 6-7 метра с крак, но вратарят на домакините спаси. Последва центриране на Цикарски, при което Атанас Илиев стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

В 8-ата минута Ботев откри резултата. Атанас Илиев изведе Димитър Тонев сам срещу вратаря Хуго Гумиеро и шутира покрай него в долния десен ъгъл за 0:1.

В 25-ата Атанас Илиев за втори път уцели гредата. Това стана след извеждащо подаване на Тодор Неделев и бомбен изстрел с левия крак.

Три минути по-късно нападателят се реваншира и удвои преднината на "канарите". Тодор Неделев центрира от корнер на първа греда, където Атанас Илиев изпревари защитниците в зелени екипи и засече с глава в мрежата - 0:2.

През второто полувреме в рамките на 9 минути два пъти се разписа новото попълнение Салиф Сисе, като това бяха първите му голове с жълто-черната фланелка. В 69-ата минута Сисе завърши атака отляво на Димитър Тонев. След това пък нападателят засече центриране на Филип Филипов след пробив по десния фланг. 

Ботев игра в състав:

Янко Георгиев, Мите Цикарски, Филип Филипов, Джонатан Перейра, Станислав РаботовМаркиньос Педросо (74- Атанас Чернев), Димитър Пройчев (83- Стефан Попов), Мишел Еспиноза, Димитър Тонев, Тодор Неделев (63- Салиф Сисе), Атанас Илиев (74- Иван Василев).



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).